Vår historia

NOFO Hotel ligger inrymt i ett kulturminnesmärkt hus i en av Stockholms vackraste delar. Det var bryggaren Lorenz Sifvert som lät uppföra detta hus år 1780 för att anlägga sitt bryggeri här. I husets bottenvåning inrättades bryggeriet och i övervåningen bostäder åt arbetarna.

1812 inköptes fastigheten av Stockholms Stad och 1815 blev den stora bryggeribyggnaden kasern för stadsvakten. Stadsvakten kallades i dagligt tal "Korvarna" och kasernen kallades därav "Korvkitteln". Hit fördes allehanda löst folk såsom tiggare, småtjuvar och lösaktiga kvinnor.

1834 härjades Stockholm av en svår koleraepidemi och fastigheten fick användas som ett provisoriskt sjukhus.

Under 1870-talet flyttade många landsortsbor till Stockholm och bostadsbristen blev allt värre. Man var tvungen att inrätta nödbostäder på olika håll i staden och då 
bland annat i denna fastighet.

1976 öppnade Columbus Hotell sin verksamhet. De första 10 åren var det endast öppet sommartid. 

1986 öppnades hotellet året om och det är sedan dess under ständig utveckling. 2000 byggdes hotellet ut med ytterligare 20 hotellrum. Under våra 1700-talsvalv en trappa ner byggdes det en vinkällare där sällskap på c:a 10 personer kan sitta!

2000 Byggdes hotellet ut med ytterligare 20 hotellrum och vinkällaren

2011 I oktober tar MGT Hotels, Marie och Glenn Tammemägi, över verksamheten och driften.

2011 I maj blir hotellet BEST WESTERN Columbus Hotell. Annexet döps om till Loftet

2012 En större renovering påbörjas med målet att bli ett fyrstjärnigt hotell med ca 100 hotellrum

2013 De första 11 helt nybyggda hotellrummen står färdiga samt att hela plan 1 har nyrenoverade hotellrum i Nordic Gallery och Moulin Rouge stilar.

2014 BEST WESTERN Columbus Hotell byter namn till NOFO Hotel, Loft och Vinbar. Vi blir även ett Premier Collection Hotel och även 4*.

2016 De återstående 12 rummen på våning 2 renoveras i Scandinavian Design stil - En fulländad mix av retrospektiv design från 30-tal till nutid.

2017 Förvandlingen fortsätter och den del som nu heter The Loft kommer att förvandlas till ett nytt och spännande rumskoncept, Industrial Vintage. Kom – följ med på vår resa!
Boka rum

Rum 1

OK

Instagram

Håll dig uppdaterad på vad som händer hos oss och på Söder! Fyll i din e-postadress nedan för att få vårt nyhetsbrev.

Boka direkt på 08-503 112 00

Tjärhovsgatan 11, Stockholm
Kontakta oss på info@nofo.se

 

Stockholms kanske trevligaste hotell, beläget strax norr om Folkungagatan (NOFO), på Södermalm, med närhet till city, Slussen och Gamla stan.

Letar du efter NOFO Loft så hittar du det här!

Keep calm we’re getting a
makeover.

Den del som nu heter The Loft kommer att förvandlas till ett nytt och spännande rumskoncept, Industrial Vintage. Något mer kompakta rum, inspirerade av typiska Södermalm-miljöer som Upper East Side, Bronx, Brooklyn och Queens i New York samt Carnaby Street och Soho i London. Ett perfekt val för den moderna och medvetna gästen. Vår vinbar och lobby kommer också att få en makeover. Du kommer älska förändringarna.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som vårt arbete kan leda till.

Just nu putsar vi upp fasaden på innergården som kommer bli klart i början av maj. Precis lagom till när vi öppnar uteserveringen på vår härliga innergård! 

Välkomna!

Följ oss och se vad andra tycker

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse